Konfirmaatio eli rippijuhlat

Konfirmaatio on yleensä koko perheen juhla, jossa nuoresta tulee seurakunnan täysivaltainen jäsen.

Konfirmaatio tapahtuu tavallisesti seurakunnan omassa kirkossa messun yhteydessä. Konfirmaatiossa on kysymys kastetun vahvistamisesta uskon tiellä. Konfirmaatiossa seurakunta rukoilee nuoren puolesta ja kummit voivat osallistua nuoren siunaamiseen alttarin äärellä. Konfirmaatiojuhlaa edeltää aina rippikoulu.

Rippikoulu tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden pohtia elämän tärkeitä kysymyksiä: suhdetta itseen, toisiin ihmisiin ja Jumalaan. Rippikoulun käynti antaa oikeuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen, oikeuden osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja oikeuden kummin tehtävään. Nuori voi 16 vuotta täytettyään äänestää seurakuntavaaleissa tai asettua itse ehdokkaaksi 18-vuotiaana. Kirkkoherranvaalissa saavat äänestää 18 vuotta täyttäneet seurakunnan jäsenet.

Konfirmaatiomessun jälkeen on tapana järjestää rippijuhlat. Ne voidaan järjestää kotona tai muussa sopivassa paikassa. Juhliin kutsutaan yleensä mukaan perhe ja nuoren ystävät sekä kummit.

Rippikoulun sivuille tästä linkistä

Konfirmaatiojuhlaa vietetään rippikoulun päätteeksi

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen

Nuorta kannattaa juhlia. Yksi etappi monen nuoren elämässä on rippikoulun päättäminen, jonka jälkeen kirkossa järjestetään konfirmaatiojuhla. Lisäksi kotona voidaan järjestää rippijuhlat nuoren toiveiden mukaisesti.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa