Rippikoulu 2020

Poikkeuksellinen vuosi on haastanut myös rippikoulut miettimään uusia toteutusmalleja, mutta rippikoulua ei mikään lannista!

Rippikouluihin 2021 ilmoittautumisesta ilmoitetaan myöhemmin syksyllä.

Rippikoulun toteutuksesta ja aikatauluista

Kemin seurakunnan rippikoulu on hakenut kokoontumisrajoitusten takia muotoaan koronakeväänä ja seuraavanlaisiin aikatauluihin ja ratkaisuihin on päädytty turvallisuus edellä:

- Kesällä aiemmin sovittuina leiripäivinä pidetään etäopetusta. Puolet ryhmästä ma-ke ja puolet to-la. Sunnuntaina on yhteinen päivä. Seurakunnassa meillä on käytössä Teams- ja Whatsapp- ohjelmat. Saat kirjeessä tai viestissä oman tarkemman aikataulusi. Kaikille nuorille turvataan kuitenkin rippikoulun suorittamiseen mahdolliset välinepuutteet huomioiden.

-Etärippikoulun ja leirijakson välillä tehdään itsenäisiä rippikoulutehtäviä.

-Rippikoulun leirijakso pidetään syksyllä Saarenottassa viikonloppuleirinä perjantaista sunnuntaihin. Rippikoulun leirimaksu on 20€

-Leiristä lähtökohtaisesti seuraavana viikonloppuna on konfirmaatioviikonloppu. Pitäen sisällään lauantaina konfirmaatioharjoitukset ja muuta rippikouluohjelmaa. Sunnuntaina konfirmaatiomessu järjestetään Kemin kirkossa klo 10.

Ryhmien leirijakso- ja konfirmaatioaikataulut

1) Saarenotta pe 25.- su 27.9., konfirmaatioharjoitukset la 3.10. ja konfirmaatio su 4.10.

2) Saarenotta pe 2.- su 4.10., konfirmaatioharjoitukset la 10.10. ja konfirmaatio su 11.10.

3) Saarenotta pe 23.- su 25.10., konfirmaatioharjoitukset la 7.11. ja konfirmaatio su 8.11.

4) Saarenotta pe 6.- su 8.11., konfirmaatioharjoitukset la 14.11. ja konfirmaatio su 15.11.

Leirikirjeet

1 ryhmän leirikirje

Aikaisemmet rippikoulukirjeet

1 rippikouluryhmän kirje

2 rippikouluryhmän kirje

3 rippikouluryhmän kirje

4 rippikouluryhmän kirje

Kevään etätehtävät

Tästä löydät etätehtäväpaketin, joka korvaa kevään sovitut tapaamiset.

Rippikoulukevään etätehtävät (pdf-tiedosto)

Rippikoulukevään etätehtävät (word-tiedosto)

Rippikoulut 2021

Tervetuloa mukaan!

Rippikoulu 2021 kutsuu kaikkia niitä nuoria, jotka täyttävät tuolloin 15 vuotta. Rippikoulu on ainutlaatuinen vaihe elämässä, joka ei unohdu. Pureudumme rippikoulussa elämään, uskoon ja Raamattuun. Saamme ihmetellä tätä kaikkea yhdessä! Rippikoulu kestää noin puolivuotta. Talvijaksolla kokoonnumme noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Kesällä rippikoulun käyminen huipentuu rippileiriin ja konfirmaatioon.

Rippikouluryhmät

Rippikouluun ilmoittaudutaan sähköisesti, josta aikataulut ja lisätiedot selviävät myöhemmin syksyllä.

Rippikoulu kestää noin puoli vuotta. Se alkaa ryhmän ensimmäisellä kokoontumisella marras-joulukuussa jolloin tapaat ryhmäsi muut jäsenet ja opettajista papin sekä nuorisotyönohjaajan. Talvijaksolla on ryhmän tapaamisia kerran tai kaksi kuukaudessa. Tutustumme syvemmin kotiseurakuntaan ja käymme yhdessä jumalanpalveluksissa. Talvella on luvassa myös leiripäivä Saarenotassa ja monenlaista jännittävää toimintaa.

Kemin seurakunnassa on 4 leirimuotoista rippikouluryhmää sekä päivärippikoulu. Vuoden 2021 rippikoululeirit pidetään Saarenotan leirikeskuksessa.

Kysymyksiä ja vastauksia

Rippikouluun ilmoittautuminen on mennyt ohi, mutta pääsenkö vielä mukaan?

Näinkin voi käydä, mutta ei hätää. Ole yhteydessä rippikoulupappiin (Atte Tolonen) niin katsotaan mitä tehdään.

Mikä konfirmaatio?

Konfirmaatio on rippikoulun päätösjuhla. Konfirmaatiossa tunnustat itse kristillisen uskon, johon sinut on kastettu. Kasteessasi vanhemmat ja kummit lausuivat uskontunnuksen puolestasi, nyt olet itse pääosassa. Jonain päivänä on ehkä sinun vuorosi kummina lausua sama tunnustus uuden kirkon jäsenen puolesta.

Rippikoulun voit käydä, vaikka sinua ei olisi kastettu. Jos haluat osallistua konfirmaatioon, sinut tulee kastaa ennen sitä. Jos sinut on kastettu, mutta et enää kuulu kirkkoon, on sinun liityttävä kirkkoon ennen konfirmaatiota. Rippikouluikäinen voi huoltajien luvalla liittyä kirkkoon, vaikka nämä eivät itse kirkkoon kuuluisikaan.

Konfirmaatio antaa sinulle oikeuden toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18-vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Rippikoulu on kirkkohäiden edellytys.

Entä jos en pääse ryhmäni sovittuun tapaamiseen?

Ei hätää! Ole ajoissa yhteydessä ryhmäsi pappiin ja näin voi katsoa mahdollisuutta mennä toisena päivänä toisen ryhmän kokoontumiseen. Mahdollisuus on myös erilaisiin korvaaviin tehtäviin.

Käyn rippikoulun muualla, pitääkö ilmoittautua?

Kyllä! Vaikka olisit menossa kotiseurakuntasi ulkopuolelle rippikouluun esim. jonkin järjestön tai yhdistyksen rippikouluun, kuuluu sinun käydä talviopetusjakso omassa seurakunnassa. Tällöin merkkaat ilmoittautumisessa käyväsi rippikoulun muualla. Voit olla askarruttavista asioista yhteydessä rippikoulupappiin Atteen.

Onko rippikoulussa hyvä meininki?

Sinäpä sen sanoit!

Kaikissa rippikouluun liittyvissä kysymyksissä voi lähestyä puhelimella tai sähköpostilla.

Rippikouluterveisin,

Atte Tolonen