Vuoden 2019 rippikouluihin ilmoittautuminen on syksyllä.

Rippikoulu koostuu kolmesta jaksosta, jotka yhdessä muodostavat rippikoulun kokonaisuuden.

1. Aloitusjakso syksy ja talvi  (yhteensä noin 12h)
2. Perusjakso kesä (leiri ma-la)
3. Päätösjakso kesä (konfirmaatio)

Kun rippikoululainen on kastettu ja suorittanut rippikoulun, hän on valmis konfirmoitavaksi ja nauttimaan Herran ehtoollisen itsenäisenä seurakuntalaisena.

Tervetuloa mukaan!
Rippikoulu 2019 kutsuu kaikkia niitä nuoria, jotka täyttävät tuolloin 15 vuotta. Rippikoulu on ainutlaatuinen vaihe elämässä, joka ei unohdu. Pureudumme rippikoulussa elämään, uskoon ja Raamattuun. Saamme ihmetellä tätä kaikkea yhdessä!

Rippikouluryhmät

Rippikoulu kestää noin puoli vuotta. Se alkaa ryhmän ensimmäisellä kokoontumisella marraskuussa jolloin tapaat ryhmäsi muut jäsenet ja opettajista papin sekä nuorisotyönohjaajan. Talvijaksolla on ryhmän tapaamisia kerran tai kaksi kuukaudessa. Tutustumme syvemmin kotiseurakuntaan ja käymme yhdessä jumalanpalveluksissa. Talvella on luvassa myös leiripäivä Saarenotassa ja monenlaista jännittävää toimintaa.

Kemin seurakunnassa on 4 leirimuotoista rippikouluryhmää sekä päivärippikoulu. Vuoden 2019 rippikoululeirit pidetään Saarenotan leirikeskuksessa. Leirimaksu on 70 euroa.

Ryhmä 1: ma 3.- la 8.6.2019, konfirmaatio su 9.6.

Ryhmä 2: ma 10.-la 15.6.2019, konfirmaatio su 16.6.

Ryhmä 3: ma 24.- la 29.6.2019, konfirmaatio su 30.6.

Ryhmä 4: ma 1.- la 6.7.2019, konfirmaatio su 7.7.

Kysymyksiä ja vastauksia

Rippikouluun ilmoittautuminen on mennyt ohi, mutta pääsenkö vielä mukaan?

Näinkin voi käydä, mutta ei hätää. Ole yhteydessä rippikoulupappiin Atteen niin katsotaan mitä tehdään.

Mikä konfirmaatio?

Konfirmaatio on rippikoulun päätösjuhla. Konfirmaatiossa tunnustat itse kristillisen uskon, johon sinut on kastettu. Kasteessasi vanhemmat ja kummit lausuivat uskontunnuksen puolestasi, nyt olet itse pääosassa. Jonain päivänä on ehkä sinun vuorosi kummina lausua sama tunnustus uuden kirkon jäsenen puolesta.

Rippikoulun voit käydä, vaikka sinua ei olisi kastettu. Jos haluat osallistua konfirmaatioon, sinut tulee kastaa ennen sitä. Jos sinut on kastettu, mutta et enää kuulu kirkkoon, on sinun liityttävä kirkkoon ennen konfirmaatiota. Rippikouluikäinen voi huoltajien luvalla liittyä kirkkoon, vaikka nämä eivät itse kirkkoon kuuluisikaan.

Konfirmaatio antaa sinulle oikeuden toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18-vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Rippikoulu on kirkkohäiden edellytys.

Entä jos en pääse ryhmäni sovittuun tapaamiseen?

Ei hätää! Ole ajoissa yhteydessä ryhmäsi pappiin ja näin voi katsoa mahdollisuutta mennä toisena päivänä toisen ryhmän kokoontumiseen. Mahdollisuus on myös erilaisiin korvaaviin tehtäviin.

Käyn rippikoulun muualla, pitääkö ilmoittautua?

Mikäli olet menossa kotiseurakuntasi ulkopuolelle rippikouluun esim. jonkin järjestön tai yhdistyksen rippikouluun, voisit olla suoraan yhteydessä rippikoulupappiin Atteen.

Onko rippikoulussa hyvä meininki?

Sinäpä sen sanoit!

Kaikissa rippikouluun liittyvissä kysymyksissä voi lähestyä puhelimella tai sähköpostilla.

Rippikouluterveisin,

Atte Tolonen