Rippikoulu 2020

Poikkeuksellinen vuosi on haastanut myös rippikoulut miettimään uusia toteutusmalleja, mutta rippikoulua ei mikään lannista!

Rippikouluista 2021 alempana. Aikataulut ja muut asiat tarkentuvat loka-marraskuun kuluessa.

Rippikoulun toteutuksesta ja aikatauluista

3. ryhmä: rippileiri pe 23.- su 25.10. ja konfirmaatio la 7.11.

4. ryhmä: rippileiri pe 6.- su 8.11. ja konfirmaatio la 14.11.

Kemin seurakunnan rippikoulu on hakenut kokoontumisrajoitusten takia muotoaan koronakeväänä ja vielä näin syksyllä. 1. ja 2. leiriryhmä pääsivät elämään keväällä sovituin aikatauluin, mutta koronaohjeistukset Kemin kaupungissa ja Kemin seurakunnassa ovat jälleen muuttuneet lokakuussa.

Rippileirien järjestelyjä ei muuteta, mutta konfirmaatiomessuissa otamme huomioon kaupungin ohjeet henkilömääristä ja kasvomaskeista. Rippikoululaisia ja heidän perheitään on informoitu konfirmaatiopäivän siirrosta ja juhlaan liittyvistä rajoituksista.

Lisätietoa ensisijaisesti rippikouluryhmäsi papilta tai nuorisotyönohjaajalta.

Lue 3 ryhmän leirikirje

Lue 3 ryhmän klo 10 konfirmaatiokirje

Lue 3 ryhmän klo 13 konfirmaatiokirje

Lue 4 ryhmän leirikirje

Lue 4 ryhmän klo 10 konfirmaatiokirje

Lue 4 ryhmän klo 13 konfirmaatiokirje

Lue päivärippikoulun konfirmaatiokirje

Rippikoulut 2021

Tervetuloa mukaan!

Rippikoulu 2021 kutsuu kaikkia niitä nuoria, jotka täyttävät tuolloin 15 vuotta. Rippikoulu on ainutlaatuinen vaihe elämässä, joka ei unohdu. Pureudumme rippikoulussa elämään, uskoon ja Raamattuun. Saamme ihmetellä tätä kaikkea yhdessä! Rippikoulu kestää noin puolivuotta. Talvijaksolla kokoonnumme noin kerran kuukaudessa. Kesällä rippikoulun käyminen huipentuu rippileiriin ja konfirmaatioon.

Ilmoittaudu rippikouluun tästä linkistä (lomake auki su 1.11. klo 12 - ti 10.11. klo 24)

Katso Youtubesta rippikouluinfo kouluille

Rippikouluryhmät

Rippikouluun ilmoittaudutaan sähköisesti marraskuussa. Ryhmävalinnat tehdään joulukuussa ja saat tiedon mihin ryhmään kuulut ja aikataulun rippikoulusta. Rippikoulu alkaa tammikuussa 2021 leiripäivällä Saarenottassa. Ennen rippileiriä ryhmä kokoontuvat noin kerran kuussa. Rippikoululaisilla on myös itsenäisiä kirkkokäyntejä ja muita tehtäviä.

Kemin seurakunnassa on 4 leirimuotoista rippikouluryhmää sekä päivärippikoulu. Vuoden 2021 rippikoululeirit pidetään Saarenotan leirikeskuksessa.

Ripari 1: leiri ma 7.- la 12.6. & konfirmaatio su 13.6. klo 10

Ripari 2: leiri ma 14.- la 19.6. & konfirmaatio su 20.6. klo 10

Ripari 3: leiri ma 28.6.- la 3.7. & konfirmaatio su 4.7. klo 10

Ripari 4: leiri ma 5.- la 10.7. & konfirmaatio su 11.7. klo 10

Päivärippikoulu: Aikataulu mukautuu vielä ilmoittautuneiden määrän mukaan. Päivärippikoulussa omien tapaamisten lisäksi jonkin verran kuljetaan 4-leiriryhmän mukana esimerkiksi tammikuun leiripäivässä. Rippikoulua pidetään arkiiltaisin ja parina lauantai- ja sunnuntaipäivänä. Alustava konfirmaatiopäivä lauantai 12.6. klo 10.

Kysymyksiä ja vastauksia

Rippikouluun ilmoittautuminen on mennyt ohi, mutta pääsenkö vielä mukaan?

Näinkin voi käydä, mutta ei hätää. Ole yhteydessä rippikoulupappiin (Atte Tolonen) niin katsotaan mitä tehdään.

Mikä konfirmaatio?

Konfirmaatio on rippikoulun päätösjuhla. Konfirmaatiossa tunnustat itse kristillisen uskon, johon sinut on kastettu. Kasteessasi vanhemmat ja kummit lausuivat uskontunnuksen puolestasi, nyt olet itse pääosassa. Jonain päivänä on ehkä sinun vuorosi kummina lausua sama tunnustus uuden kirkon jäsenen puolesta.

Rippikoulun voit käydä, vaikka sinua ei olisi kastettu. Jos haluat osallistua konfirmaatioon, sinut tulee kastaa ennen sitä. Jos sinut on kastettu, mutta et enää kuulu kirkkoon, on sinun liityttävä kirkkoon ennen konfirmaatiota. Rippikouluikäinen voi huoltajien luvalla liittyä kirkkoon, vaikka nämä eivät itse kirkkoon kuuluisikaan.

Konfirmaatio antaa sinulle oikeuden toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18-vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Rippikoulu on kirkkohäiden edellytys.

Entä jos en pääse ryhmäni sovittuun tapaamiseen?

Ei hätää! Ole ajoissa yhteydessä ryhmäsi pappiin ja näin voi katsoa mahdollisuutta mennä toisena päivänä toisen ryhmän kokoontumiseen. Mahdollisuus on myös erilaisiin korvaaviin tehtäviin.

Käyn rippikoulun muualla, pitääkö ilmoittautua?

Kyllä! Vaikka olisit menossa kotiseurakuntasi ulkopuolelle rippikouluun esim. jonkin järjestön tai yhdistyksen rippikouluun, kuuluu sinun käydä talviopetusjakso omassa seurakunnassa. Tällöin merkkaat ilmoittautumisessa käyväsi rippikoulun muualla. Voit olla askarruttavista asioista yhteydessä rippikoulupappiin Atteen.

Onko rippikoulussa hyvä meininki?

Sinäpä sen sanoit!

Kaikissa rippikouluun liittyvissä kysymyksissä voi lähestyä puhelimella tai sähköpostilla.

Rippikouluterveisin,

Atte Tolonen