Urkukonsertti

Urkukonsertti Kemin kirkko

Musiikin tohtori Jan Lehtola konsertoi

Musiikin tohtori Jan Lehtola konsertoi Kemissä sunnuntaina 22.9. Jan Lehtola on tunnetuimpia kansainvälisiä urkutaiteilijoita maassamme. Hän opettaa päätyökseen Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Kuopiossa urkujensoittoa. Tämän lisäksi hän konsertoi laajalti ja kirjoittaa. Viime marraskuussa hän debytoi BBC Philharmonic -orkesterin solistina soittaen Kaija Saariahon Maan varjot uruille ja orkesterille. Kuluvan kauden aikana Lehtola konsertoi Saksassa, Luxemburgissa ja Italiassa. Jan Lehtolan discografia sisältää lähes 50 äänitettä. Äänitteiden lisäksi Lehtola on julkaissut tutkimuksia; hän on toimittanut Oskar Merikannon kirjeet ulkomailta vaimolle Liisalle. Jan Lehtola on kysytty asiantuntija urkuhankkeissa. Hän on tälläkin hetkellä mukana usean historiallisen soittimen restaurointiprojektissa sekä Helsingin Musiikkitalon konserttisalin urkutyöryhmässä, jonka tehtävänä on suunnitella salin uudet urut.

Lehtola esittää konsertissaan romantiikan ajan teoksia säveltäjäniminä Otto Olsson, Sulo Salonen Arthur Bird ja Oskar Merikanto. Konsertissa kuullaan vasta viime joulukuussa löytynyt ja Lehtolan huhtikuussa kantaesittämä Oskar Merikannon ennen tuntematon teos Kromaattinen fantasia. Lehtola tuo mukanaan levyjään ja kirjojaan, joita voi hankkia edulliseen hintaan konsertin yhteydessä.

Jan Lehtola

Nuorisotila