Jumalanpalvelus ja HPE

Merimieskirkko 80 v. kirkkopyhä

Sunnuntaina 29.9. vietetään Mikkelinpäivää ja messua Kemin kirkossa. Mikkelinpäivän nimi tulee ylienkeli Mikaelista. Mikkelinä puhutaan kuitenkin kaikista enkeleistä ja heidän tehtävistään. Enkeleillä on erityinen tehtävä suojella, opastaa ja toimia Jumalan sanansaattajina.

Suojelusenkelit muistuvat usein mieleen, kun lähdemme matkalle. Kemin kirkossa muistetaan mikkelinpäivänä myös Kemi-Tornion merimieskirkkoa, joka juhlii 80-vuotista taivaltaan sekä heitä, jotka ovat lähteneet matkalle merien taa. Merimieskirkko toimiikin kuin suojelusenkelinä ja turvasatamana monelle matkalle lähteneelle niin täällä Pohjolassa kuin muualla maailmassa.

Messussa saarnaa merenkulkijatyön johtaja Jaakko Laasio. Jumalanpalveluksessa avustavat Merimieskirkon pääsihteeri Hannu Suihkonen ja Kemi-Tornion satamakuraattori Sanna Rasi. Kanttorina on Aki Tyni ja liturgina Tuomas Tölli.

Messussa lauletaan virret:

Kirkkokahvit

Kuuntele jumalanpalvelukset Radio Dein kautta 100,5 MHz joka sunnuntai. Jumalanpalvelukset ovat kuunneltavissa myös Radio Dein kotisivulla.

Kuuntele jumalanpalvelus

Hopealyhty