Kitarakonsertti

Mies (Santeri Rautiainen) soittaa kitaraa

Santeri Rautiaisen kitarakonsertti

Vapaa pääsy, ohjelma 10€

Kitaristi Santeri Rautiainen tuo Kemin kirkkoon värikkään ja monitasoisen konserttiohjelman. Rautiainen on Suomen nuoremman polven kitaristeista aktiivisimpia konsertoijia ja tinkimätön kitarakulttuurin esiintuoja. Perheen kesämökillä vietetty koronakevät on antanut hänelle paljon aikaa syventyä esitettävään ohjelmistoon, joka kuullaan tällä kiertueella myös Rovaniemellä ja Kemissä.

Moderni klassinen kitara tarjoaa kiehtovan portin astua niin renessanssin, barokin, klassisromantiikan kuin impressionismin maailmaan. 1500- luvun moniäänisyys saa kitaristin kaivamaan koko kuoron soittimestaan, barokkitekstuurin kanssa kielisoitimen ihmisäänimäinen lämpö löytää uusia puhuttelevia sävyjä. 1800- luvulle tultaessa kitaristin tehtävänä on tuottaa elämää suurempaa virtuositeettia salonkiestetiikan kehyksissä, impressionismin aikakaudella nämä kehykset hämärtyvät ja soittimesta pulppuavat koko ihmiselämän sävyt. Luvassa kitaralle alunperin sävellettyjä teoksia sekä sovituksia säveltäjiltä de Fossa, J.S. Bach, de Narváez ja López-Chávarri.