Konsertti Hannu Alasaarela

pe 1.9. klo 19.00
Hannu Alasaarela soittaa flyygeliä

Kemin kulttuurikeskus, iso auditorio

Pianisti Hannu Alasaarela esittää J.S.Bachin Goldberg-muunnelmat

HUOM! Paikkana Kemin Kulttuurikeskuksen iso auditorio

Pianisti Hannu Alasaarela soittaa Johann Sebastian Bachin Goldberg-muunnelmat.

J.S.Bach huomasi erään 32:sta harmoniasta koostuvan sointukierron niin toimivaksi ympäristöksi monimuotoiselle musiikille, että halusi kiertää sen ympäri 32 kertaa.
Nyt pianisti Hannu Alasaarela kiertää tämän kolmenkymmenenkahden soinnun kierron kolmekymmentäkaksi kertaa kolmessakymmenessäkahdessa eri paikassa ympäri Suomen julkaisemassa Goldberg-levytystään.

Hannu Alasaarelan (s. 1994) polku pianotaiteilijaksi ei ollut aivan tavallinen. Hänen ensimmäiset vuotensa pianon ääressä kuluivat soitinta itsenäisesti tutkien ja improvisoiden. Omia pieniä sävellyksiäkin kertyi pöytälaatikkoon. Epätavallisella kasvualustalla oli oma vaikutuksensa, sillä myöhemmin hänen soittoaan on kiitelty siitä, että "hänen soittonsa ei ole samanlaista kuin muiden, eikä se edusta mitään traditionaalista koulukuntaa" (YLE 31.8.2017).
Alasaarelan soittoa on kuvailtu mediassa myös "kirkkaaksi, herkkäsointiseksi, läpikuultavan selkeäksi ja rytmisesti joustavan eläväksi" (HS 25.8.2017) ja "äärimmäisen hienostuneeksi ja jopa aristokraattisen tyylikkääksi" (Kaleva 21.9.2019).

www.hannualasaarela.com

Vapaa pääsy, ohjelma 10€
  • Musiikki Musiikki

Hannu Alasaarelan nettisivut Linkki avautuu uudessa välilehdessä