Hoitohaudoille begonioita, markettaa ja korallipisaroita

Kukkia puutarhalla

Haudoille istutettavia kukkia Sotisaaren puutarhalla

Hoitohautojen kukkaistutukset aloitettiin Kemin seurakunnan hautausmailla viikolla 24. Ruusut korvataan tänä vuonna muilla kukilla.

Kemin seurakunnan hautainhoitorahastolle on vuosikausia tilattu ruusun rungot saksalaiselta toimittajalta ja ruusut on kasvatettu istutuskokoisiksi paikallisella puutarhalla. Tänä vuonna ruusun rungot olivat niin huonolaatuisia, että ruusut korvataan kaikilla hoitohaudoilla muilla kukilla.

Hoitohaudoille istutetaan mm.  erilaisia begonioita, markettaa ja korallipisaroita. Työnjohtaja Sanna Määtän mukaan kaikki istutukset saadaan valmiiksi juhannukseen mennessä.

Hautainhoitorahastolla on kesän 2022 aikana hoidossa yli 1400 hautaa. Hautojen hoitoon ja hautausmaiden kunnossapitoon Peurasaaren ja Paattionlehdon hautausmaille sekä kirkkopuistoon  palkataan kausityöntekijöitä kesäkuusta syyskuuhun. Kausityöntekijöiden lisäksi hautausmaille työllistyy koululaisia kahden viikon ja opiskelijoita viiden viikon pituisiin jaksoihin kesätyöntekijöiksi.

Haudanhoitosopimukseen kuuluu seurakunnan istuttamat kukat ja niiden hoito. Kesän kukkahoitosopimusten tilausaika on päättynyt.
Lisätietoja Kemin seurakunnan hautojen hoidoista: työnjohtaja Sanna Määttä 040 831 8238 ja toimistosihteeri Mari Koivisto 040 831 3972.

16.6.2022 08.52