Uutislistaukseen

Kemin kirkko Tiekirkkona

Tiekirkko

Suomessa on kesäisin avoinna yli 260 Tiekirkkoa. Moniin kirkkoihin löytää tien varsilla olevien valkoisten Tiekirkko-kylttien avulla. Suomen ensimmäiset Tiekirkot avautuivat 1990-luvun alussa, jolloin avoinna oli muutama kirkko Pohjois-Suomessa. Saksasta lähtenyt idea avointen ovien kirkoista on vuosien mittaan saanut siivet. Mukana on sekä evankelisluterilaisia että ortodoksisia kirkkoja. Tiekirkoista löytyy tietoa myös Facebookista ja Instagramista tililtä @tiekirkot. Ota Tiekirkot seurantaan sosiaalisessa mediassa ja ihastele ihmisten kirkkobongausta tunnisteella #tiekirkko.

Komeat kirkot ja kauniit kirkkomiljööt ovat suosikkinähtävyyksiä kautta maan. Matkustit missä päin Suomea tahansa, matkasi varrelle osuu Tiekirkkoja, joihin kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa! Ne tarjoavat tilaisuuden nähdä upeaa arkkitehtuuria, kuulla tarinoita paikallisesta historiasta tai hiljentyä hetkeksi omien ajatustensa äärellä. Tiekirkko matkasi varrella on avoinna sinua varten – pysähdy toisenlaiseen taukopaikkaan.

Kemin kirkko on avoinna ma-pe 26.6. - 4.8. kello 11-16. Kirkossa on mahdollisuus tutustua kirkkoon oppaan avustuksella. Tiedot kaikista Suomen Tiekirkoista sekä reittiopasteet löytyvät www.tiekirkot.fi -verkkopalvelusta.

11.5.2023 14.56