Uutislistaukseen

Tummatiilinen seurakuntakeskus, jonka edessä kuorma-auto. Seurakuntakeskuksen katolla rakennustelineitä.

Seurakuntakeskuksen vesikate uusitaan

17.6.2020 10.00

Kemin seurakuntakeskuksen katon vesikate uusitaan kesän 2020 aikana. Kesäkuun alun aurinkoiset ilmat ovat olleet korjaustyölle suotuisat ja työt ovatkin edenneet aikataulun mukaisesti. Urakan odotetaan valmistuvan kokonaisuudessaan elokuun puoliväliin mennessä.

Uusittavan vesikatteen pinta-ala on n. 880 m2. Huopakatteen uusimisen lisäksi urakkaan kuuluvat vesikatolla sijaitsevien LVI- ja sähköläpivientien pellitysten uusiminen ja myös kattokaivojen uusiminen, LTO-putkien kannakealustojen sekä räystäspellitysten uusiminen.

Korjausurakan suorittaa Katman Oy. Urakkasopimus allekirjoitettiin 14.5.2020 ja valmistelevat työt aloitettiin välittömästi. Porrastelineiden rakentamisen jälkeen korjaustyöt aloitettiin purkutöillä viikolla 21. Vanhan huopakatteen päällä ollut singeli (murskaamaton kiviaines) poistettiin imuautolla, jonka jälkeen päästiin vanhan kermikatteen poistamiseen. Saman aikaisesti purkutyön edetessä aluskatetta asennettiin katon länsipäädystä alkaen. Jo aluskatteen asennus puretuille alueille osoittautui vettä pitäväksi, sillä 7.6.2020 olleesta kovasta myrskystä ja vesisateesta ei aiheutunut rakenteiden kastumista.

Nyt, tätä kirjoittaessani 17.6.2020, vanha huopakate on katon tasaisen osan osalta kokonaan poistettu, ruodelaudoitus korjattu tarvittavilta osin ja aluskate asennettu koko korjattavalle alueelle viistokaton osaa lukuun ottamatta. Myös vanhoja kattokaivoja on uusittu ja tarpeettomia ilmastointiputkia poistettu kokonaan. Viistokatolla olevan vanhan katteen purkua ja uuden pinnoituksen asentamista varten on seurakuntatalon pihalle rakennettu toiset rakennustelineet viikolla 24.

Hankkeen rakennuttajakonsulttina on toiminut FCG Suunnittelu ja Tekniikka Oy:n johtava asiantuntija DI Mikko Väänänen ja valvojana ja seurakunnan edustajana Matti Päkkilä.