Rippikoulut 2021

Tervetuloa mukaan!

Rippikoulu 2021 kutsuu kaikkia niitä nuoria, jotka täyttävät tuolloin 15 vuotta. Rippikoulu on ainutlaatuinen vaihe elämässä, joka ei unohdu. Pureudumme rippikoulussa elämään, uskoon ja Raamattuun. Saamme ihmitellä tätä kaikkea yhdessä! Rippikoulu kestää noin puoli vuotta. Talvijaksolla kokoonnumme noin kerran kuukaudessa. Kesällä rippikoulun käyminen huipentuu rippileiriin ja konfirmaatioon.

Rippikouluryhmät

Rippikouluilmoittautuminen 2021 on päättynyt, ryhmät jaettu ja aloituskirjeet postitettu. Jos ilmoittautuminen on unohtunut tai kirje jäänyt saamatta, ole yhteydessä rippikoulupappiin.

Tammikuun leiripäivät Saarenottassa on peruttu. Rippikoulu alkaa etätehtävin, joista infoamme rippikouluryhmien omassa Whatsapp-ryhmässä. Whatsappissa on ryhmät sekä vanhemmille että rippikoululaisille. Mikäli sinua ei ole lisätty ryhmään, voit olla yhteydessä rippikoulusta vastaavaan pappiin tai oman leirin työntekijöihin.

Kemin seurakunnassa on neljä leirimuotoista rippikouluryhmää ja päivärippikoulu. Kesän rippileirit pidetään Saarenottan leirikeskuksessa ja konfirmaatiot Kemin kirkossa.

Ripari 1: leiri ma 7.- la 12.6. & konfirmaatio su 13.6. klo 10

Ripari 2: leiri ma 14.- la 19.6. & konfirmaatio su 20.6. klo 10

Ripari 3: leiri ma 28.6.- la 3.7. & konfirmaatio su 4.7. klo 10

Ripari 4: leiri ma 5.- la 10.7. & konfirmaatio su 11.7. klo 10

Päivärippikoulu: Aikataulu mukautuu kevään aikana ryhmän mukaan. Päivärippikoulussa omien tapaamisten lisäksi kuljetaan 3.-leiriryhmän tapaamisissa. Molemmissa on sama rippipappi. Rippikoulua pidetään arki-iltaisin ja parina lauantai- ja sunnuntaipäivänä. Päivärippikoulu konfirmoidaan yhdessä 3. riparin kanssa su 4.7. klo 10.

Konfirmaatiopäivänä rippikoululaiset kävelemässä Kemin kirkkoon konfirmoitaviksi.
Rippikoulun oppitunti, jonka aiheena oli suvaitsevaisuus. Kuvassa piirroksia rasismin vastaisuudesta.
Rippikoulun oppitunti, jonka aiheena oli suvaitsevaisuus. Kuvassa ryhmätyöt tehty katuliiduilla.

Kysymyksiä ja vastauksia

Rippikouluun ilmoittautuminen on mennyt ohi, mutta pääsenkö vielä mukaan?

Näinkin voi käydä, mutta ei hätää. Ole yhteydessä rippikoulupappiin niin katsotaan mitä tehdään.

Mikä konfirmaatio?

Konfirmaatio on rippikoulun päätösjuhla. Konfirmaatiossa tunnustat itse kristillisen uskon, johon sinut on kastettu. Kasteessasi vanhemmat ja kummit lausuivat uskontunnuksen puolestasi, nyt olet itse pääosassa. Jonain päivänä on ehkä sinun vuorosi kummina lausua sama tunnustus uuden kirkon jäsenen puolesta.

Rippikoulun voit käydä, vaikka sinua ei olisi kastettu. Jos haluat osallistua konfirmaatioon, sinut tulee kastaa ennen sitä. Jos sinut on kastettu, mutta et enää kuulu kirkkoon, on sinun liityttävä kirkkoon ennen konfirmaatiota. Rippikouluikäinen voi huoltajien luvalla liittyä kirkkoon, vaikka nämä eivät itse kirkkoon kuuluisikaan.

Konfirmaatio antaa sinulle oikeuden toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18-vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Rippikoulu on kirkkohäiden edellytys.

Entä jos en pääse ryhmäni sovittuun tapaamiseen?

Ei hätää! Ole ajoissa yhteydessä ryhmäsi pappiin ja näin voi katsoa mahdollisuutta mennä toisena päivänä toisen ryhmän kokoontumiseen. Mahdollisuus on myös erilaisiin korvaaviin tehtäviin.

Käyn rippikoulun muualla, pitääkö ilmoittautua?

Kyllä! Vaikka olisit menossa kotiseurakuntasi ulkopuolelle rippikouluun esim. jonkin järjestön tai yhdistyksen rippikouluun, kuuluu sinun käydä talviopetusjakso omassa seurakunnassa. Tällöin merkkaat ilmoittautumisessa käyväsi rippikoulun muualla. Voit olla askarruttavista asioista yhteydessä rippikoulupappiin Atteen.

Onko rippikoulussa hyvä meininki?

Sinäpä sen sanoit! Rippikoulu on ehdottomasti käymisen arvoinen.

Huom! Rippikoulupappi Atte Tolonen on virkavapaalla ja hänen viransijaisenaan toimii Roope Syngelmä (puh. 040 162 8544, roope.syngelma@evl.fi).

Kaikissa rippikouluun liittyvissä kysymyksissä voi olla yhteydessä puhelimella tai sähköpostilla ryhmäsi pappiin tai nuorisotyönohjaajiin.