Hyppää sisältöön

Rippikoulut 2022

Tervetuloa mukaan!

Rippikoulu 2022 kutsuu kaikkia niitä nuoria, jotka täyttävät tuolloin 15 vuotta. Rippikoulu on ainutlaatuinen vaihe elämässä, joka ei unohdu. Pureudumme rippikoulussa elämään, uskoon ja Raamattuun. Saamme ihmetellä tätä kaikkea yhdessä! Rippikoulu kestää noin puoli vuotta. Talvijaksolla kokoonnumme noin kerran kuukaudessa. Kesällä rippikoulun käyminen huipentuu rippileiriin ja konfirmaatioon.

 

 

Mikä on rippikoulu tai ripari?

 

Rippikoulu on puolen vuoden kokonaisuus, jonka aikana osallistutaan seurakunnan toimintaan ja pohditaan uskoon ja elämään liittyviä kysymyksiä. Voit osallistua joko leirille tai päivärippikouluun.  Vuonna 2022 on erityislaatuinen mahdollisuus osallistua myös hiihtoloman lasketteluriparille!  

Rippikoulu huipentuu konfirmaatioon, jota vietetään sunnuntain jumalanpalveluksessa. Konfirmaatio antaa sinulle oikeuden toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18-vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Rippikoulu on myös kirkkohäiden edellytys.

 

Rippikouluun ilmoittautuminen

Rippikouluihin ilmoittaudutaan sähköisesti Kemin seurakunnan nettisivuilta.

Ilmoittautuminen on auki syyskuussa ma 27.9. klo 9 -  su 3.10.2021 klo 24. Ilmoittautuminen ei ole nopeuskilpailu, vaan ryhmäjaot tehdään toiveet huomioiden.

HOX! Hiihtoloman rippikoulu täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä! Enimmäismäärä hiihtolomalla 20henkilöä.

Ilmoittautumiset käsitellään lomakkeen sulkeuduttua ja ryhmiin jaetaan tasaisesti rippikoululaisia. Leiriläisten enimmäismäärä kesän leireillä on 30 henkilöä. Mikäli käyt rippikoulun jonkun muun seurakunnan tai järjestön kautta, tulee sinun kuitenkin ilmoittautua myös omaan kotiseurakuntaasi. Merkitse tällöin ilmoittautumisesta kohta ”muualla käyvät.”

Ilmoittautuessasi saat lomakkeen lähetettyä kaverikoodin. Voit antaa kaverikoodin kahdelle kaverillesi, joiden kanssa haluat samaan ryhmään. Kun kaverisi ilmoittaa omassa ilmoittautumisessaan kaverikoodin, lomake antaa automaattisesti teille samat ryhmätoiveet. 

 

Ilmoittautumaan pääset tästä.

 

 

Rippikouluryhmät

Kemin seurakunnassa on kuusi leirimuotoista rippikouluryhmää sekä päivärippikoulu. Leirit pidetään Saarenottan leirikeskuksessa ja hiihtoloman leiri Saariselällä Tievantuvalla. Leirimaksu Saarenotassa on 80€ sisältäen majoitukset, ruokailut, rippiraamatun ja muut materiaalit. Saariselän rippikoulusta lisäinfot omassa kappaleessa. Päiväkoulu on maksuton.

 

Ripari 1: leiri:   ma 6.6.- la 11.6. & konfirmaatio su 12.6. klo 10


Ripari 2: leiri    ma  13.6. - 18.6. & konfirmaatio su 19.6. klo 10


Ripari 3: leiri:   ma 27.6.- 2.7. & konfirmaatio su 3.7. klo 10


Ripari 4: leiri    ma 4.7.-la 9.7. & konfirmaatio su 10.7. klo 10


Ripari 5: leiri  ma 11.-16.7. & konfirmaatio su 17.7. klo 10


Ripari 6: SAARISELKÄ ma 7.3.-12.3. konfirmaatio 13.3. klo 10

 

Päivärippikoulu: Päivärippikoulussa tehdään samoja asioita, kuin leiriryhmässä. Aikataulu mukautuu ilmoittautuneiden määrän mukaan.  Rippikoulua pidetään arki-iltaisin ja parina lauantai- ja sunnuntaipäivänä. Alustava konfirmaatiopäivä 27.3.2022.

 

 

Hiihtoloman lasketteluripari info

 

Hiihtolomalla pidetään laskettelu/talviripari Se on avoin kaikille halukkaille. Riparille voi ilmoittautua, vaikka et haluaisi lasketella. Laskupäivien aikana on myös muuta erikoisohjelmaa heille, jotka eivät halua rinteeseen. Hiihtoloma rippikoulu on hieman kalliimpi, kuin Kemissä järjestettävä rippileiri. Leirin hintaan sisältyy Matkat, majoitus, ruokailut, kahden päivän hissilippu laskettelurinteeseen tai vaihtoehtoinen ostettu aktiviteetti, rippiraamattu ja muut materiaalit.  Rippileirille ilmoittautuminen on sitova. Leirin maksu maksetaan kahdessa osassa. Ensimmäinen osa on varausmaksu (75€) ja toinen lasku maksetaan leirin päätyttyä. (100€)
Hiihtoloman rippileiri pidetään tievantuvalla Saariselällä keskellä kaunista lappia. Leirin aikana tulemme olemaan paljon ulkona ja tekemään yhteisiä päiväretkiä lähimaastoon. Leiri on sinulle oikea valinta, jos tykkäät ulkoilla, etkä pelkää pikku pakkasta! Leirille osallistuaksesi sinulla ei tarvitse olla erityistä urheilu/liikuntataustaa. Huomioimme ohjelman suunnittelussa kaiken kuntoiset osallistujat. Hinta 175€

 

Ilmoittauduin, mihin ryhmään sitten pääsin?

Saat kirjeenä tiedon siitä, mihin ryhmään pääsit, kuka on rippipappisi ja nuorisotyönohjaajasi. Silloin selviää, myös alustava aikataulu. Yhteisiin tapaamisiin osallistutaan, mutta syystä tai toisesta voi tietenkin jäädä joku välistä. Korvaukset katsotaan ryhmän papin kanssa tapauskohtaisesti. Yhteisten tapaamisten lisäksi saat tiedon, mitä itsenäisiä tehtäviä ja kirkkokäyntejä rippikouluun kuuluu.

 

Vaikuttaako koronatilanne rippikouluun?

Huomioimme vallitsevan tilanteen ja suositukset tapaamisissamme. 

Onko rippikoulussa mukavaa?

No on! Rippikoulu voi hieman vaatia arjen keskellä ponnisteluja, mutta pyritään aina menemään letkeällä meiningillä. Opiskelun lisäksi mukana on myös laulua ja leikkiä. Rippikoulussa tärkeänä osana on yhdessä oleminen ja tekeminen. Rippikoulutehtäviä voi tehdä myös yhdessä kaverin kanssa, ja vaikeuksien kanssa apua saa aina pyytämällä ryhmän papilta tai nuorisotyönohjaajalta.

Rippikoulu on käymisen arvoinen sekä jättää hyvät ja arvokkaat muistot. Sokerina pohjalla konfirmaatio on hieno ja mukava juhla!

Ota rohkeasti yhteyttä, jos jokin rippikouluasia mietityttää.

 

 

 

 


 

 

 

 

Konfirmaatiopäivänä rippikoululaiset kävelemässä Kemin kirkkoon konfirmoitaviksi.
Rippikoulun oppitunti, jonka aiheena oli suvaitsevaisuus. Kuvassa piirroksia rasismin vastaisuudesta.
Rippikoulun oppitunti, jonka aiheena oli suvaitsevaisuus. Kuvassa ryhmätyöt tehty katuliiduilla.

Kysymyksiä ja vastauksia

Rippikouluun ilmoittautuminen on mennyt ohi, mutta pääsenkö vielä mukaan?

Näinkin voi käydä, mutta ei hätää. Ole yhteydessä rippikoulupappiin niin katsotaan mitä tehdään.

Mikä konfirmaatio?

Konfirmaatio on rippikoulun päätösjuhla. Konfirmaatiossa tunnustat itse kristillisen uskon, johon sinut on kastettu. Kasteessasi vanhemmat ja kummit lausuivat uskontunnuksen puolestasi, nyt olet itse pääosassa. Jonain päivänä on ehkä sinun vuorosi kummina lausua sama tunnustus uuden kirkon jäsenen puolesta.

Rippikoulun voit käydä, vaikka sinua ei olisi kastettu. Jos haluat osallistua konfirmaatioon, sinut tulee kastaa ennen sitä. Jos sinut on kastettu, mutta et enää kuulu kirkkoon, on sinun liityttävä kirkkoon ennen konfirmaatiota. Rippikouluikäinen voi huoltajien luvalla liittyä kirkkoon, vaikka nämä eivät itse kirkkoon kuuluisikaan.

Konfirmaatio antaa sinulle oikeuden toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18-vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Rippikoulu on kirkkohäiden edellytys.

Entä jos en pääse ryhmäni sovittuun tapaamiseen?

Ei hätää! Ole ajoissa yhteydessä ryhmäsi pappiin ja näin voi katsoa mahdollisuutta mennä toisena päivänä toisen ryhmän kokoontumiseen. Mahdollisuus on myös erilaisiin korvaaviin tehtäviin.

Käyn rippikoulun muualla, pitääkö ilmoittautua?

Kyllä! Vaikka olisit menossa kotiseurakuntasi ulkopuolelle rippikouluun esim. jonkin järjestön tai yhdistyksen rippikouluun, kuuluu sinun käydä talviopetusjakso omassa seurakunnassa. Tällöin merkkaat ilmoittautumisessa käyväsi rippikoulun muualla. Voit olla askarruttavista asioista yhteydessä rippikoulupappiin Atteen.

Onko rippikoulussa hyvä meininki?

Sinäpä sen sanoit! Rippikoulu on ehdottomasti käymisen arvoinen. 

 

Huom! Rippikoulupappi Atte Tolonen on virkavapaalla ja hänen viransijaisenaan toimii Roope Syngelmä (puh. 040 162 8544, roope.syngelma@evl.fi). 

Kaikissa rippikouluun liittyvissä kysymyksissä voi olla yhteydessä puhelimella tai sähköpostilla ryhmäsi pappiin tai nuorisotyönohjaajiin.